navi_icon

20.02.2018

Vastuullisuus kiinnostaa yhä useampaa sijoittajaa

-- Vastuullinensijoittaminen (Vastuullinensijoittaminen.jpg)


Vastuullinen sijoittaminen on tällä hetkellä megatrendi maailmalla ja se saapui vihdoin Suomeen ensimmäisten sijoitusrahastojen saadessa Joutsenmerkin. Vastuulliset rahastot pyrkivät vaikuttamaan yrityksiin ja edistämään kestävää kehitystä. Manifesto järjesti yhteistyössä asiakkaansa Joutsenmerkin kanssa medialle ja vaikuttajille vastuullisen sijoittamisen aamupalatilaisuuden, jossa kuultiin, miten jokainen meistä voi pienillä teoilla rakentaa vastuullisempaa tulevaisuutta.

Eettinen ja ympäristöystävällinen sijoittaminen on nyt Suomessakin mahdollista. Suomen markkinoille on tullut neljä Joutsenmerkittyä sijoitusrahastoa: Handelsbanken Kestävä Energia, Swedbank Robur Ethica Sverige, Swedbank Robur Ethica Global ja Tundra Sustainable Frontier Fund.

Joutsenmerkityillä sijoitusrahastoilla on tiukat kriteerit. Joutsenmerkin saaminen edellyttää, että 90 prosenttia rahastoon kuuluvista yrityksistä on suorittanut niin sanotun ESG-analyysin joka koskee ympäristö- ja sosiaalista vastuuta sekä hallintotapaa. Mukana vastuullisissa rahastoissa ei luonnollisesti voi olla yrityksiä, jotka loukkaavat ihmisoikeuksia, tekevät ympäristörikoksia, tuottavat energiaa fossiilisista lähteistä tai valmistavat aseita tai tupakkaa.

– Moni haluaa sijoittaa vastuullisesti ja sellaisiin kohteisiin, jotka pärjäävät myös tulevaisuuden maailmassa esimerkiksi ilmastonmuutoksen pahentuessa. Halusimme toteuttaa tilaisuuden vastuullisen sijoittamisen tiimoilta, jotta aihe nousisi paremmin esiin ja tietoisuuteen. Manifeston uudet tilat Helsingin kattojen yllä loivat tilaisuuden luonteeseen sopivan inspiroivan ympäristön, kertoo Joutsenmerkin markkinointipäällikkö Minna Kinnari.

Jokainen voi vaurastua – asiantuntijoiden vinkit herättivät pohtimaan omaa taloutta

Vastuullisen sijoittamisen aamu herätteli yleisöä pohtimaan, miten ja minkälaisin keinoin omaa varallisuutta voi kasvattaa. Tilaisuudessa vastuullisista rahastoista kertoi Joutsenmerkin sijoittamisasiantuntija Sebastian Högnabba, jonka lisäksi sijoittamisinspiraatiota loi varallisuusvalmentaja Tellervo Uotila ja sijoittamisbloggaaja, kaupunginvaltuutettu ja näyttelijä Jasmin Hamid. Sijoittaminen on tällä hetkellä noussut trendiaiheeksi, joka kiinnostaa yhä nuorempia – erityisesti naisia.

– Raha herättää aina mielenkiintoa ja siitä pitäisi puhua enemmän. Haluan omalta osaltani levittää sijoitusinspiraatiota ja kannustaa erityisesti naisia sijoittamisen pariin. Omaa varallisuutta kannattaa viedä eteenpäin pientenkin sijoituksien avulla, kertoo Hyvän päivän varalle -blogia pitävä Jasmin Hamid tilaisuudessa.

– Itselleni sijoittamisessa on erityisen tärkeää, etteivät varani tue arvopohjaani nähden ristiriidassa olevia yrityksiä. Haluan olla mukana pelastamassa maailmaa joka tilipäivä, jatkaa Hamid.

Puhujien esityksistä esiin noussut arvopohjaisuus on tällä hetkellä suosittua myös somevaikuttajien kanssa toteutettavissa yhteistöissä. Manifestossa on havaittu, kuinka yhä useampi somevaikuttaja haluaa olla luomassa vastuullisempaa huomista.

– Vastuullisuus koetaan yhä tärkeämpänä asiana, kun neuvotellaan kaupallisista yhteistöistä yritysten ja somevaikuttajien kesken. Yritysten palveluiden ja tuotteiden on vastattava vaikuttajien omia arvoja, jotta yhteistyö on uskottavaa ja vaikuttajan kannalta mielekästä. Esimerkiksi Joutsenmerkin ja Joutsenmerkin luvanhaltijoiden kanssa toteutettavat kaupalliset yhteistyöt on otettu somevaikuttajien keskuudessa erittäin hyvin vastaan, kertovat Manifeston konsultit Mari Saari ja Kaisa Neittaanmäki.


Tagit: Blogit, Ajankohtaista, Vaikuttajaviestintä, Yhteiskuntasuhteet